Burgemeester Patrick Van Domburg bedankt Richard Brugel voor zijn succesvolle Burgernetactie met een mooie bos bloemen. (Foto: gemeente IJsselstein)
Burgemeester Patrick Van Domburg bedankt Richard Brugel voor zijn succesvolle Burgernetactie met een mooie bos bloemen. (Foto: gemeente IJsselstein) (Foto: )

Burgernetsucces in IJsselstein

IJsselstein - IJsselsteiner Richard Brugel ontving op dinsdag 23 juni op zijn mobiele telefoon een gedetailleerde Burgernetoproep: een vrouw van 91 jaar, gekleed in een paars vest, werd vermist. |Hij bedacht zich geen moment.

Richard was toen juist onderweg naar de winkel om verse aardbeien en kersen te kopen. Hij heeft zelf een moeder op leeftijd en ging direct op zoek.
Na een kwartier zag hij de vrouw in de buurt van winkelcentrum Achterveld lopen. Hij heeft haar niet zelf benaderd zodat hij haar niet liet schrikken, maar heeft de vrouw op gepaste afstand gevolgd. Ondertussen belde Richard de meldkamer om de politie te informeren en haar positie door te geven. De politie was snel ter plaatse en heeft de vrouw weer naar huis gebracht.
Burgemeester Patrick Van Domburg bedankte Richard voor zijn succesvolle Burgernetactie met een mooie bos bloemen. Van Domburg: “Samen maken we het verschil! Hoe meer Burgernetdeelnemers we hebben, hoe groter de kans op succes is bij bijvoorbeeld een vermissing.'' Uiteraard hoort daarbij een oproep. ''Ik roep daarom iedereen op om Burgernetdeelnemer te worden.”
Aanmelden voor Burgernet kan via www.burgernet.nl. De gemeente biedt maatwerk bij inschrijving: u kunt op bepaalde tijdstippen Burgernet uit laten zetten, bijvoorbeeld 's nachts. Daarvoor kunt met de gemeente contact opnemen via tel. 14 030.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden