Blijdschap bij bestuursleden Taminiau, Van Maanenberg en Hinke (midden) van Jump, omringd door leden van het Roest Crollius Fonds die de Verrassing toekenden. (Foto: Lysette Verwegen)
Blijdschap bij bestuursleden Taminiau, Van Maanenberg en Hinke (midden) van Jump, omringd door leden van het Roest Crollius Fonds die de Verrassing toekenden. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Nieuwe basketballen voor Jump dankzij Roest Crollius Fonds

IJSSELSTEIN – “Hoe werkt het?”, was de eerste vraag van Gerda Hinke die het verzoek voor de Verrassing bij het Roest Crollius Fonds (RCF) had ingediend. “Jij mag de cheque overhandigen”, luidt het simpele antwoord. 

Altijd een leuk moment voor de aanvrager en de verraste ontvangers, die blij reageren op de onverwachte cheque van 1000 euro. “Het lijkt de Postcodeloterijgevoel wel”, lacht Jumpvoorzitter Jan Evert Taminiau. “We gaan er in ieder geval ballen voor aanschaffen, want dat is hard nodig.” Terwijl prof-basketballer Arvin Slagter een clinic geeft op het veld – beschikbaar gesteld door handbalvereniging Shot’73 om tijdens corona te kunnen sporten – krijgt Taminiau uitleg over het RCF en het doel van de Verrassing: organisaties of initiatieven een steuntje in de rug geven. Aanvragen is makkelijk, ontdekte Gerda Hinke: "Alleen een mailtje sturen naar het RCF. De 154 leden van Jump, die bij de start van het nieuwe seizoen in september hopen weer naar hun thuishaven Sporthal 't Heem te gaan, kunnen er direct van profiteren. Nieuwe leden zijn welkom, vooral jeugd. Basketbal is een flitsende teamsport waarin de vijf teamleden alle taken vervullen: van aanval tot verdediging. De jongste leden zijn 6 jaar. Wie geen wedstrijden op de zaterdagnamiddagen wil spelen kan trainingslid worden.
Kijk voor basketbal op: www.jumpijsselstein.nl en voor de Verrassing op: www.roestcrolliusfonds.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden