Teststraat corona ook in Woerden


Foto: Pixabay

Teststraat corona ook in Woerden

Woerden / Regio - De GGD regio Utrecht opent maandag 27 juli ook in Woerden een corona-teststraat. Deze teststraat blijft tot 31 december gevestigd in de voormalige Citroën-garage aan de Leidsestraatweg. Als het noodzakelijk is, kan deze termijn worden verlengd. 

Om het virus goed onder controle te houden, is het belangrijk dat alle inwoners getest kunnen worden. Daarvoor is het noodzakelijk gebleken om extra testlocaties te openen.  De GGD test hier inwoners met klachten als koorts, hoesten, verkoudheid, keelpijn, niezen en kortademigheid op corona.

De gemeente Woerden vindt het testen van groot maatschappelijk belang en heeft meerdere locaties onderzocht. In de oude Citroën garage is een geschikte locatie gevonden, waar bezoekers snel en gemakkelijk een test kunnen laten afnemen.

Op de momenten dat de teststraat open is er mogelijk meer verkeer rondom de locatie. Het bezoek wordt door GGDrU in goede banen geleid door alleen op afspraak te werken. Hierdoor wordt eventuele drukte verspreid. Bezoekers kunnen  - in de auto - op het terrein van de teststart wachten. Bewegwijzering in de omgeving leidt de bezoekers direct naar de juiste ingang. Indien nodig wordt er een verkeersregelaar ingezet.

Hoe werkt de teststraat?

Inwoners bellen naar GGDrU voor het maken van een afspraak en ontvangen een uitnodiging voor een bepaald tijdstip (tussen 09:00 en 17:00 uur, indien nodig tot 21.00 uur). De teststraat werkt als een drive-thru. Inwoners met klachten rijden met hun eigen auto naar binnen. GGDrU neemt de test door het open raam af en daarna verlaat de auto weer de testlocatie. 

Daarnaast biedt deze locatie ook een mogelijkheid voor inwoners om lopend of op de fiets te komen.

Voorbereidingen

Om ervoor te zorgen dat de teststraat op maandag 27 juli open kan, worden een aantal werkzaamheden in de wijk verricht, zoals het verwijderen van hekken en het creëren van een inrit aan de Frans Halsstraat en het plaatsen van bewegwijzeringsborden. Ook vraagt GGDrU per direct een tijdelijke ontheffing voor gebruik van de locatie aan. Gezien het groot maatschappelijk belang van de teststraat worden de voorbereidingen en ingebruikname gelijktijdig opgestart.

Overige teststraten

De overige teststraten in de regio Utrecht bevinden zich in Houten bij Expo Houten aan de Meidoornkade, in Amersfoort en in in Veendendaal. De stad Utrecht heeft drie teststraten:  in de parkeergarage van UMC Utrecht aan de Bolognalaan 10, in het gebouw van gemeente Utrecht  aan de Koploperstraat 50, en in het gebouw van het Rode Kruis aan de Koningsweg 2.

Meer berichten