Logo zenderstreeknieuws.nl


Schrijfster Wendy Brokers (tweede van links) bij de presentatie in de voormalige Plus. Ingezonden foto
Schrijfster Wendy Brokers (tweede van links) bij de presentatie in de voormalige Plus. Ingezonden foto (Ad Velders)

Lopikse schrijft roman over seksualiteit met een beperking

Lopik - De debuutroman Geluk bij een Ongeluk van de Lopikse schrijfster Wendy Brokers is zaterdagmiddag gelanceerd in de voormalige PLUS-supermarkt te Lopik. In een prachtig aangekleed pand vertelde Wendy Brokers uitgebreid over de leerzame weg naar een prachtig eindresultaat, een roman.

Geluk bij een Ongeluk gaat over de succesvolle dertiger Suus Versluis, die na een auto-ongeluk met een dwarslaesie in een rolstoel terecht komt. Zij weigert de gevolgen te accepteren. In dit boek staat de ontluikende relatie van Suus met haar fysiotherapeut Jacco Reehorst centraal, met alle obstakels die nieuwe liefde en intimiteit beleven vanuit een rolstoel met zich mee brengt. Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt.
Het is het eerste Nederlandse boek waarin liefde, seksualiteit en intimiteit vanuit dit perspectief - expliciet - wordt beschreven.Voor haar boek sprak Wendy Brokers met een aantal jonge vrouwen die vanwege een dwarslaesie aan een rolstoel gebonden zijn, waardoor het een herkenbaar verhaal is, gestoeld is op de ervaringen van 'echte vrouwen'.

Het eerste boek werd uitgereikt aan paralympisch en wereldkampioen snowboarden Bibian Mentel.

Het boek is verschenen bij Tinteling Romance, uitgever van erotische chicklits. Te koop is het onder meer bij The Read Shop in Lopik.

Reageer als eerste
Meer berichten