Wanneer wel en niet naar de huisartsenspoedpost

De huisartsenspoedpost in Nieuwegein heeft sinds begin deze maand een nieuwe website. Deze moet duidelijker dan voorheen tot uitdrukking brengen dat de spoedpost echt alleen maar voor spoedzorg is bedoeld.

Nieuwegein/Regio - De huisartsen in de regio willen ook graag de ’spelregels’ van de huisartsenpost onder de aandacht brengen. Nu komen mensen nog vaak zonder eerst te bellen, terwijl een afspraak maken verplicht is, en staan ze onnodig voor een dichte deur of moeten ze lang wachten. Ook denken sommigen dat ze naar de post kunnen gaan als ze overdag geen tijd hebben voor de huisarts. Een nieuw logo geeft aan dat mensen bij de huisartsenspoedpost in de avond, nacht, in weekenden en op feestdagen alleen terecht kunnen als zij met spoed een huisarts nodig hebben.
De website www.huisartsenspoedpost-nieuwegein.nl opent met een serie vragen. Na het beantwoorden daarvan volgt direct advies. ''Zo weet u of het verstandig is om een afspraak te maken bij uw eigen huisarts of dat bellen naar de huisartsenspoedpost noodzakelijk is.'' Een afspraak maken kan via 088-1309660.
De huisartsenspoedpost bevindt zich in het Antonius Ziekenhuis aan de Koekoekslaan 1 Nieuwegein en is ook bedoeld voor inwoners van IJsselstein, Benschop, Jaarsveld, Lopik en Lopikerkapel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden