Druktemonitor gelanceerd voor veilig recreëren

Om bezoekers en inwoners op een verantwoorde manier te laten genieten van de natuur, cultuur en andere recreatie-activiteiten in de regio Utrecht, kunnen ze nu op de nieuw druktemonitor vooraf checken hoe druk het ergens is. Ook zijn rustige alternatieven op de online kaart te zien.

Regio Utrecht - Gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie noemt de druktemonitor een hulpmiddel om te bepalen waar je wilt recreëren. ''Zo willen we bijdragen aan de spreiding van de drukte, zodat bezoekers veilig kunnen genieten van al het moois in de provincie. En we hopen dat toezichthouders hierdoor minder vaak hoeven in te grijpen.”
De druktemonitor is een online kaart waarop je in één oogopslag ziet waar het rustig, gemiddeld of druk is. Met de hulp van ondernemers, beheerders van natuur- en recreatiegebieden, binnensteden, BOA’s en andere lokale experts wordt de informatie op de kaart actueel gehouden. Zij geven enkele keren per dag door hoe druk het in hun omgeving is.
De online kaart is onder meer te vinden op druktemonitorutrecht.nl, maar ook op onder meer routesinutrecht.nl, www.visitutrechtregion.nl en www.bezoek-utrecht.nl. Ook andere organisaties kunnen de druktemonitor eenvoudig op hun eigen website plaatsen. Zij kunnen voor een instructie contact opnemen via info@druktemonitorutrecht.nl.

Meer berichten