Mondkapjes verplicht in wachtruimten poli's en onderzoeksafdelingen St. Antonius Ziekenhuis.
Mondkapjes verplicht in wachtruimten poli's en onderzoeksafdelingen St. Antonius Ziekenhuis. (Foto: St. Antonius Ziekenhuis)

Mondkapjes verplicht in wachtruimten poli's Antonius

Nieuwegein / Woerden / Utrecht / Regio - Vanaf maandag 17 augustus zijn mondkapjes verplicht in de wachtruimtes van de poli’s en onderzoekafdelingen van het Antonis Ziekenhuis. Dit geldt voor alle locaties en betreft zowel patiënten als hun begeleiders. De regeling geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Patiënten en begeleiders mogen hun eigen mond-neusmasker dragen. Als ze zelf geen masker bij zich hebben, krijgen ze er één uitgereikt bij de balie van de polikliniek/afdeling.

Ook wordt patiënten gevraagd om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen.

Het Antonius Ziekenhuis heeft hiervoor gekozen omdat de reguliere zorg steeds verder wordt hervat, waardoor het waarborgen van de 1,5 regel maatregel niet in alle gevallen mogelijk is, al zijn alle ziekenhuislocaties daarvoor wel zo goed mogelijk op ingericht. Ook met mond-neusmasker moet zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht worden genomen.

In de spreekkamers op de poli’s mag het masker af want hier kan de 1,5 meter gehanteerd kan worden. In de gangen hoeft geen masker gedragen te worden, omdat het vluchtig elkaar passeren een zeer beperkt risico geeft. Op verpleegafdelingen hoeven bezoekers geen masker te dragen, omdat hier de 1,5 meter gewaarborgd kan worden.  Polimedewerkers hoeven geen mond-neusmasker te dragen, omdat zij niet tussen de patiënten in de wachtruimte zitten.

Naast de landelijke basishygiëneregels blijven alle andere maatregelen in het ziekenhuis ongewijzigd van kracht. Kijk voor meer informatie op www.antoniusziekenhuis.nl

Meer berichten