Logo zenderstreeknieuws.nl


Publiek kan op tien locaties gratis genieten van 50 koren en veel gezelligheid. (Foto:Herbert Ziher)
Publiek kan op tien locaties gratis genieten van 50 koren en veel gezelligheid. (Foto:Herbert Ziher)

Fulco's Vocaal Festival zorgt voor een stad vol muziek

  Cultuur

IJsselstein - De binnenstad van IJsselstein staat zaterdag tot 18.00 uur bol van Fulco's Vocaal Festival. Tijdens de zesde editie van het festival, georganiseerd door Fulco's Regionaal Mannenkoor, treden vijtig koren op.

Het festival biedt een doorlopend programma met optredens van dertig minuten op tien locaties, waar 1.700 koorleden liedmuziek in elk denkbaar genre zullen uitvoeren. Een van de hoogtepunten volgens de mannen: "De opening om 10.30 uur op de Overtoom. Met onze eerste buitenlandse gast, een mannenkoor uit het Belgische Zele, zingen we het Gentse en het IJsselsteinse volkslied."
En wat bezoekers niet mogen missen: "De slotmanifestatie om 17.00 uur op de Overtoom. Wie wil er nu niet meezingen met hits van Sinatra, Hazes, Queen en The Beatles? Samen met alle koren. Het wordt een grote happening. Teksten worden uitgedeeld."

Het korenfestival, begonnen met twaalf vooral lokale koren, staat inmiddels stevig op de IJsselsteinse en Nederlandse agenda. Er doen koren mee uit alle windstreken en van dames- en herenkoren tot gemengde-, kinder- en popkoren. "Dat trekt veel bezoekers naar IJsselstein. Het festival is zo'n succes dat we de eerste inschrijvingen voor 2018 al hebben ontvangen." Nog groter willen de mannen niet. "We zijn al een van de grootste korenfestivals. Het moet wel in de binnenstad passen."

Kijk voor alle info op: www.fulcosvocaalfestival.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten