Koren in diverse samenstellingen en van groot tot klein maken van Fulco’s Vocaal Festival één groot muzikaal feest in de hele IJsselsteinse binnenstad. (Archieffoto Lysette Verwegen)
Koren in diverse samenstellingen en van groot tot klein maken van Fulco’s Vocaal Festival één groot muzikaal feest in de hele IJsselsteinse binnenstad. (Archieffoto Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Fulco's Vocaal Festival muziekfeest

  Cultuur

Op zaterdag 26 mei barst de IJsselsteinse binnenstad uit haar muzikale voegen tijdens de zevende editie van het Fulco's Vocaal Festival. Op tien locaties geven de 1.800 zangers van 55 koren hun optredens.

IJSSELSTEIN – Het was een heel gepuzzel voor het organiserende projectteam van Fulco's Regionaal Mannenkoor om de wensen van alle koren te honoreren en de optreedschema's samen te stellen. "Een klus die altijd wordt onderschat, omdat er tot het laatste moment nog wijzigingen plaatsvinden", weten de mannen. "Behalve de vele bezoekers uit IJsselstein en de regio nemen ook de deelnemende koren een flinke schare fans mee en voor de duizenden bezoekers moet alles op-en-top geregeld zijn." De aftrap van het muzikale feest is om 10.30 uur op de Overtoom, met aansluitend een gezamenlijk optreden van de Lekzangers en het Fulco's Regionaal Mannenkoor. De deelnemende koren krijgen volgens het beproefde recept op de verschillende locaties 30 minuten tijd voor aan- en aftreden en zingen. De optredens vinden plaats op bekende locaties, zoals: de Fulcotheaterzaal, bibliotheek, basiliek, oude stadhuis op de Plaats, café De Stee, Nicolaaskerk en Museum IJsselstein. Nieuw zijn restaurant Stafili – dat voor de gelegenheid helemaal wordt ingericht – en Bij Broere. Om 17.00 uur wordt voor het Fulcotheater op de Overtoom de dag afgesloten met een gezamenlijke slotmedley van voor iedereen bekende muzikale hits. "En ook het publiek is van harte welkom om me te zingen", vertelt Harm Vink. Behalve de IJsselsteinse koren zijn er koren uit alle delen van het land. Kijk voor het programma en informatie op: www.fulcosvocaalfestival.nl.

Meer berichten