Enthousiaste naaisters helpen designer Franka van de Ven bij het met de hand appliceren van antieke Franse linnen hemden. (Foto: Bernadet de Prins)
Enthousiaste naaisters helpen designer Franka van de Ven bij het met de hand appliceren van antieke Franse linnen hemden. (Foto: Bernadet de Prins) (Foto: Bernadet de Prins)

Naai mee voor manifestatie Gendervrij bij MIJ

  Cultuur

IJsselstein - Enthousiaste naaisters hielpen designer Franka van de Ven vorige week woensdag bij De Centrale bij het met de hand appliqueren van antieke Franse linnen hemden. Dit vindt plaats in het kader van de komende manifestatie Gendervrij bij MIJ die op 29 september geopend wordt.

Het onderdeel dat designer Franka van de Ven gaat inrichten heeft het thema The Gentlewoman. Franka verzamelde diverse mannen boezeroens om ze te vervrouwelijken met oud kant en borduursels, zodat ze nu door vrouwen gedragen kunnen gaan worden.
Mensen die affiniteit hebben met naaien en met oud textiel worden van harte uitgenodigd een steekje bij te dragen of binnen te wandelen om een kijkje te komen nemen. De gezamenlijke werkstukken zullen in het MIJ tentoongesteld worden.
Iedereen die interesse heeft om mee te werken aan het project of te komen kijken is de woensdagen 12 en 19 september nog welkom in De Centrale IJsselstein, de voormalige De Brug-school, aan de Poortdijk 101. Er wordt gewerkt van 11.00 uur tot circa 17.00 uur. Ook een paar uurtjes naaien zet zoden aan de dijk. Naai-ervaring is niet noodzakelijk. Voor vragen, neem contact op met Franka van de Ven via mail info@frankavandeven.nl

Meer berichten