Voor Harmonieorkest Amicitia kwam een droom uit: spelen op het podium van TivoliVredenburg, met hun eigen dirigent - en kersverse papa - Michael Engelbrecht.
Voor Harmonieorkest Amicitia kwam een droom uit: spelen op het podium van TivoliVredenburg, met hun eigen dirigent - en kersverse papa - Michael Engelbrecht. (Foto: Bernard Brosi)

Harmonieorkest Amicitia schittert op podium TivoliVredenburg

  Cultuur

Harmonieorkest Amicitia, bijna 120 jaar oud, beleefde zaterdag een nieuw hoogtepunt: optreden in TivoliVredenburg, op het podium waar (inter)nationale muzikale sterren schitterden.

IJSSELSTEIN – "Voor amateur-muzikanten is dit een droom", aldus voorzitter Ellen Metaal. En soms komen dromen uit: Amicitia speelde echt op het podium van de grote zaal in TivoliVredenburg. "Het was geweldig! Het begint al als je vanuit de artiesteningang het podium opstapt. Zo'n grote zaal met zoveel sfeer." Minstens zo belangrijk: "Bij de eerste noten hoor je direct hoe mooi de zaal het geluid opneemt. De ambiance motiveerde ons nog meer om op topniveau muziek te maken. We zijn trots dat wij als IJsselsteinse muziekvereniging daar mochten spelen." En het was voor Amicitia extra spannend: "We wisten tot het laatste moment niet of onze dirigent Michael Engelbrecht erbij kon zijn. De geboorte van zijn eerste kind, dochter Flore, liet iets langer op zich wachten." Maar als kersverse papa stond ook hij zaterdag op de bok te stralen en te dirigeren in de mooie concertzaal. Organisatie ZIMIHC had TivoliVredenbrug gehuurd om negen Utrechtse blaasorkesten hun '30 minutes of fame' te laten beleven.

Meer berichten