Het blazen op de verschillende instrumenten was moeilijk, maar ook het drumstel bleek niet zo makkelijk  te bespelen als de leerlingen dachten. Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek. (Foto: Lysette Verwegen)
Het blazen op de verschillende instrumenten was moeilijk, maar ook het drumstel bleek niet zo makkelijk te bespelen als de leerlingen dachten. Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Jonge muzikanten in de dop op bezoek bij Excelsior

  Cultuur

Een muziekles bij muzikanten van fanfareorkest Excelsior is heel wat anders dan muziekles op school. De leerlingen van groep 5C van de Ark van Noach en hun juf Ilona kunnen erover meepraten. Geboeid luisterden ze naar de uitleg om daarna verschillende instrumenten te proberen.

IJSSELSTEIN – Muziekdocent Jana Houben weet de leerlingen te boeien met haar uitleg en verhalen. En ze kan alle vragen beantwoorden, van 'Hoe duur is een drumstel' tot het aantal knopjes op de saxofoon. En ze weet: "Alle instrumenten moet je leren bespelen, dat duurt een paar jaar", tot: "Er is geen stom instrument." En dan mogen de leerlingen onder begeleiding los op de blaasinstrumenten en het drumstel. Juf Ilona ziet haar leerlingen genieten: "Dit is iets anders dan liedjes zingen. En op school bespelen we geen instrumenten." Dat laatste is ook een reden voor Excelsior om mee te doen aan het muziekproject van Kunst Centraal. "Zo kunnen we de leerlingen enthousiasmeren om een instrument te gaan bespelen", aldus Jana. Leerlingen die het nog eens willen ervaren zijn - met hun ouders - vrijblijvend welkom tijdens de inloop op vrijdag 24 mei van 19.00 tot 20.00 uur in het Excelsiorgebouw aan de Paardenlaan 1. Dan is ook het jeugdorkest aanwezig.

Meer berichten