Niemand is te vertrouwen. Moeilijke momenten voor de ondervraagden tijdens een scherp verhoor door brigadier Trotter in de klassieker 'De muizenval' van Agatha Christie. (Foto: Lysette Verwegen)
Niemand is te vertrouwen. Moeilijke momenten voor de ondervraagden tijdens een scherp verhoor door brigadier Trotter in de klassieker 'De muizenval' van Agatha Christie. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Theatergroep De Schakel speelt Agatha Christie

  Cultuur

Geen klucht of komedie, maar een echte 'whodunnit' van de onsterfelijke detectiveschrijfster Agatha Christie: 'De muizenval'. Theatergroep De Schakel kiest voor een klassieker die – na 65 jaar – nog steeds in het Londense West End te zien is.

IJSSELSTEIN – Met de opmerkelijke keuze is regisseur Bob Koopman niet van zijn geloof gevallen. "Het is gewoon leuk om eens iets anders te brengen."
Met wereldwijd meer dan 250.000 voorstellingen van het stuk dat Christie begin jaren '50 schreef, is de ontknoping nog altijd het best bewaarde geheim, waar het publiek niet over mag spreken. ''Het stuk heeft in alle decennia niets aan charme verloren en past in de traditie van De Schakel: een heerlijk ontspannend avondje uit!''
Plaats van handeling: pension Monkswell Manor. Het oude landhuis raakt ingesneeuwd en in de buurt wordt een moord gepleegd. Brigadier Trotter gaat op onderzoek uit en de pensiongasten zien hun verblijf veranderen. Dan volgt een tweede moord. Iedereen heeft een motief en ontsnappen lijkt onmogelijk. Wie is dan toch de dader?

Op 13 en 14 en 20 en 21 september om 20.30 uur in Fulcotheater. Kaarten à 17,50 euro via www.fulcotheater.nl.

Meer berichten