Logo zenderstreeknieuws.nl


Beeld Marieke Gaymans
Beeld Marieke Gaymans

Workshop 'Schrijven met licht' bij MIJ

  Cursus-Workshop

Wegens succes organiseert Museum IJsselstein (MIJ) op woensdag 15 februari in het kader van de tentoonstelling Verlicht MIJ. Eigentijds licht in de kunst, een extra fotografieworkshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Onder begeleiding van fotograaf Marieke Gaymans bedenken de deelnemers een ontwerp dat zij willen uitbeelden en tekenen en schrijven deze met licht in de lucht. De camera staat klaar, het licht gaat uit en de zaklampen mogen aan! 

In deze workshop krijgen de deelnemers basisinformatie over fotografie waarbij de nadruk ligt op het begrip sluitertijd. Vervolgens starten zij gezamenlijk aan het ontwerp van de foto. De belangrijkste ingrediënten voor een mooie afbeelding zijn: een donkere ruimte, een (fiets)lampje, perfecte timing en een lange sluitertijd. 

Kunstenaars hebben zich door de eeuwen heen laten inspireren door licht. Tot het begin van de vorige eeuw was licht vooral een onderwerp in de kunst en werd het niet zelf als medium gebruikt. De uitvinding van de fotografie introduceert het eerste gebruik van licht als materie waarmee iets gemaakt kan worden. Het woord 'fotografie' is afgeleid van het Grieks en betekent 'het schrijven met licht'.

De workshop is op woensdag 15 februari van 15.00 – 17.00 uur en is geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Deelname is gratis. Reserveren voor de workshop is verplicht via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Voor meer informatie kijk op www.museumijsselstein.nl 

Bezoekadres:
Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
Website: www.museumijsselstein.nl 
Telefoon: 030 - 688 6800

Museum open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
 

Reageer als eerste
Meer berichten