Wie waren de inwoners van IJsselstein in 1880-1890?

  Historie

Het Regionaal Historisch Centrum (RHC) Rijnstreek en Lopikerwaard start een bijzonder project. In de archieven zitten de oude bevolkingsregisters van IJsselstein. De registers uit 1880-1890 zijn goed leesbaar en geschikt om met hulp van het publiek verder te ontsluiten. Dat gaat nu van start.

IJsselstein - Op de website www.rhcrijnstreek.nl staat het project Crowdsourcing uitgelegd. Aan de hand van scans kunnen de namen, geboortedata en beroepen van de inwoners van IJsselstein worden ingevoerd. Alle bekende families komen hierbij naar voren, soms met bijzondere beroepen. Op de scans kunnen belangstellenden ook zien waar de betrokkenen woonden, hoe de gezinssamenstelling was en soms of er personeel inwoonde. Het geeft een aardig doorkijkje van de stad ruim honderd jaar geleden.
De gemeente IJsselstein is de eerste gemeente, waarvan de bevolkingsregisters op deze wijze worden ontsloten. Het RHC nodigt hiervoor alle belangstellenden uit om hieraan mee te doen, gewoon vanuit huis. Doordat alle scans tweemaal ter invoer worden aangeboden, is de betrouwbaarheid van de toegang geborgd. De historische informatie is samen met vele andere oude registers die al zijn ontsloten, te raadplegen op de website. Het project helpt de geschiedenis van IJsselstein dus verder te ontdekken.

Meer berichten