Logo zenderstreeknieuws.nl


Loco-burgemeester Marijke van Beukering bezocht het briljanten paar Van Dijk. (Foto: Lysette Verwegen)
Loco-burgemeester Marijke van Beukering bezocht het briljanten paar Van Dijk. (Foto: Lysette Verwegen)

Niets is teveel voor elkaar voor het briljanten paar

  Human Interest

IJsselstein - Het begon voor Willem van Dijk en Janie Poelwijk op een feestavond van de Utrechtse dansschool Zegers toen ze 22 jaar waren. De vonk sloeg over en een jaar later trouwden ze: op 2 april 1952. Het echtpaar Van Dijk vierde zondag met familie en genodigden hun briljanten huwelijksjubileum.

Loco-burgemeester Van Beukering bezocht het 65-jarig bruidspaar paar met bloemen in Mariënstein, waar mevrouw Van Dijk om gezondheidsredenen al langer verblijft en waar haar echtgenoot sinds enkele maanden woont en betrokken is bij de dagelijks zorg voor zijn vrouw.
Als gepensioneerd ondernemer is Van Dijk handig met de computer en de smartphone: hij regelt zelf de verkoop van zijn huis in Nieuwegein, waar hij met zijn vrouw na de zeven verhuizingen in hun huwelijk woonde, voordat ze naar IJsselstein verhuisde. "Nu kan ik weer elke dag bij Janie zijn", vertelt hij. "Ze is na acht kritieke situaties een medisch wonder."

De bruidegom was machinebankwerker tot 1956 en behaalde met avondstudie zijn diploma's om eenn makelaar- en assurantiekantoor te beginnen. Zijn echtgenote was coupeuse, zorgde voor het gezin met een zoon en twee dochters en had ook haar taken in de zaak. Inmiddels heeft het paar drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.Hun geheim: ''Niets is teveel voor elkaar." "Met soms een beetje ruzie", vult zij aan.

Reageer als eerste
Meer berichten