Logo zenderstreeknieuws.nl


Het echtpaar De Bos wil de familietraditie best voortzetten naar 75 jaar. (Foto: Richard de Bruin)
Het echtpaar De Bos wil de familietraditie best voortzetten naar 75 jaar. (Foto: Richard de Bruin)

Na goud en diamant wacht het briljanten geluk

  Human Interest

Na het bezoek van burgemeester Patrick van den Brink vijf jaar geleden ter gelegenheid van het diamanten huwelijk, kwam vorige week zijn opvolger Patrick van Domburg op bezoek. Ditmaal om Kees en Janny de Bos te feliciteren met hun briljanten huwelijk.

IJsselstein - Als de familietraditie zich voortzet, zoals vijf jaar geleden besproken, komt misschien ook een volgend jubileum in zicht, want de ouders van de bruid haalden zelfs het 75-jarig huwelijk.

Kees de Bos (87), geboren in het Friese Terwispel, leerde zijn Janny (86), afkomstig uit het Drentse Erika, kennen op een dansfeest. Het paar kreeg drie dochters en woont al 55 jaar aan de Simon Stevinlaan. De Bos kocht het huis vooral om de garage, waarin hij volop kon knutselen. Met een van de boten die hij bouwde vaart het paar nog steeds in Friesland.

De briljanten echtelieden staan nog steeds midden in de maatschappij en genieten van het leven, hun drie dochters, acht kleinkinderen met aanhang en het achterkleinkind dat op komst is.
In vijf jaar werd de gezondheid van de bruid wat brozer en is niet alles meer vanzelfsprekend, maar met hulp van de thuiszorg, kunnen ze zelfstandig blijven wonen. "Vader is haar steun en toeverlaat", aldus de dochters. "Hij probeert ook nog steeds zoveel mogelijk zijn hobby's uit te oefenen en samen een paar weekenden per jaar te zeilen of varen in Friesland."

Reageer als eerste
Meer berichten