Logo zenderstreeknieuws.nl


Burgemeester Van Domburg feliciteerde een actief gouden paar Eberg. (Foto: Lysette Verwegen)
Burgemeester Van Domburg feliciteerde een actief gouden paar Eberg. (Foto: Lysette Verwegen)

Gouden paar gaat nooit boos naar bed

  Human Interest

IJsselstein - Cor en Truus Eberg vierden op 12 april hun gouden huwelijksfeest. "Deze kanjers zijn ons voorbeeld", schreven de kinderen van het gouden paar trots naar de gemeente. En die trots werd graag uitgelegd aan burgemeester Van Domburg, die het paar kwam feliciteren.

Het paar leerde elkaar kennen tijdens een dansfeest in het parochiehuis. Het was liefde op het eerste gezicht, al ging de eerste dat bijna mis omdat het verliefde stel elk op een ander bruggetje op elkaar stond te wachten. Na vier jaar verkering werd er getrouwd omdat er een woning beschikbaar was in Utrecht. Dochter Monique werd geboren en enkele jaren later in IJsselstein zoon Stefan.

De bruidegom werd bedrijfsleider bij Bouwma Bouwmachines. Echtgenote Truus gaf les op diverse sportscholen, en dat hebben haar kinderen geweten: "Wij waren de kinderen van Truus van Vigor. Boodschappen doen duurde uren omdat ze iedereen kende." Daarnaast liepen handbal en de IJsselsteinse brandweer als een rode draad door het gezin. Truus had diensten aan de centrale, Cor was brandweervrijwilliger en de kinderen werden lid van de jeugdbrandweer waarvan hun vader ook jaren voorzitter was.
Inmiddels genieten ze van hun (klein)kinderen en zijn nog steeds vrijwillig druk. Het geheim van hun huwelijk: "Nooit boos naar bed." Om daarna te constateren dat ze nooit ruzie hebben. "Hooguit een meningsverschil."

Reageer als eerste
Meer berichten