Logo zenderstreeknieuws.nl


Gemeenteraad en college van Lopik dementievriendelijk!

  Human Interest


Dinsdagavond 6 juni is de gemeenteraad en het college van de gemeente Lopik getraind in het omgaan met dementie door Janneke van Tilburg van Alzheimer Nederland, tevens lid van de werkgroep 'Dementievriendelijk Lopik'.

De training helpt dementie te herkennen en geeft praktische handvatten om hier op de juiste manier mee om te gaan. De gemeenteraad en het college van de gemeente Lopik volgden deze training om de groeiende groep inwoners met dementie op een goede manier te kunnen helpen. Mensen met dementie zullen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Zij willen dat zelf ook graag. De gemeente kan daar een belangrijke bijdrage in leveren. De gemeente heeft immers de taak om deelname van mensen met een beperking in de samenleving te bevorderen.Dat geldt dus ook voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Door te informeren, signaleren en verwijzen helpt de gemeente haar inwoners.

Wilt u meer weten over het omgaan met dementie?Heeft u of uw organisatie, vereniging of bedrijf interesse? Meldt u zich aan via m.schouten@vitras.nl Neem ook eens een kijkje op de website www.samendementievriendelijk.nl en doe de GRATIS training GOED omgaan met dementie, dan bent u voorbereid wanneer u iemand met dementie tegenkomt.

Reageer als eerste
Meer berichten