Logo zenderstreeknieuws.nl


Burgemeester Van Domburg verraste het gouden paar Haaksman-Kramer. (Foto: Lysette Verwegen)
Burgemeester Van Domburg verraste het gouden paar Haaksman-Kramer. (Foto: Lysette Verwegen)

Vijftig gelukkige jaren door 'gewoon normaal te doen'

  Human Interest

IJsselstein - Burgemeester Van Domburg verraste het gouden paar Haaksman. Voor het jubilerende paar hoefde de festiviteiten aanvankelijk niet, maar daar dachten de twee dochters en echtgenoten anders over en uiteindelijk genoot het paar van het bezoek en het feest later in de week.

Arie Haaksman en zijn Marijke Kramer leerden elkaar kennen via een vriendin van de bruid. Hij woonde in Benschop, zij in Lopik. "In de kerk kwamen we elkaar tegen. Als jongens gingen we natuurlijk achter de meisjes zitten."
Na vijf jaar verkering werd er getrouwd: op de verjaardag van de bruid. "Dat lijkt leuk, maar ik raadde het mijn kinderen af", lacht de bruid. "We wilden eigenlijk op woensdag trouwen, want dat kwam beter uit met de zaak die ik met mijn moeder had."
Ondernemen zit in het familiebloed: "Mijn vader was smid en mijn vier broers hadden ook eigen zaken." Twee ervan hadden een garage waar later echtgenoot Arie ging werken.

Na vijf jaar huwelijk verhuisde het paar van Lopik naar IJsselstein, kreeg twee dochters – met inmiddels twee schoonzoons – en vier kleinkinderen. Voor Haaksman was IJsselstein thuiskomen: "Ik zat er op school en kende iedereen." In 1981 was hij bij de oprichting van Deo Datus, waar hij nog steeds actief is. Samen geniet het paar van hobby's, vakanties met de caravan en fietstochten. Hun geheim: "Gewoon normaal doen."

Reageer als eerste
Meer berichten