Logo zenderstreeknieuws.nl


Bezoek van de burgemeester ook voor het gouden paar Goris. (Foto: Lysette Verwegen)
Bezoek van de burgemeester ook voor het gouden paar Goris. (Foto: Lysette Verwegen)

Gouden paar Goris: accepteer elkaar zoals je bent

  Human Interest

IJsselstein - Dirk (74) en Ria (73) Goris leerden elkaar 75 jaar geleden kennen. Ria werkte in een Utrechtse delicatessenzaak waar chauffeur Dirk regelmatig verzendingen kwam ophalen. "Op een middag stuurde de baas ons samen weg. We moesten maar gezellig naar het strand gaan. En zo is het gekomen.''

Inmiddels zijn ze al 50 jaar getrouwd. Bezoek van de burgemeester had het gouden paar niet verwacht. "Het is 'maar' 50 jaar. Wel met dezelfde", grappen ze. Het geheim van hun goede huwelijk: "Elkaar accepteren zoals je bent. En bij tegenslag: schouders eronder en doorgaan." Met als extraatje: "Nooit met ruzie gaan slapen: eerst alles uitpraten."
Er werd heel wat verhuisd, eerst met een kind en toen met twee kinderen, van inwonen tot 'een duivenhok', een souterrain- en bovenwoning. De bruidegom maakte inmiddels internationale ritten en was soms lang van huis, terwijl zijn echtgenote zorgde dat thuis alles op rolletjes liep. Er volgden gezellige jaren, de zaken gingen goed en tien jaar na hun trouwen werd een huis met tuin gekocht in de Utrechtse Schepenbuurt. Dirk probeerde even het chauffeursleven maar werd toch weer internationale trucker, terwijl Ria, toen de kinderen ouder werden, bij V&D aan de slag ging.
Het paar was zowel in de Utrecht als vanaf 1996 in IJsselstein maatschappelijk volop actief en geniet van de twee kleindochters.

Reageer als eerste
Meer berichten