Logo zenderstreeknieuws.nl


De leerlingen van De Baanbreker zijn enthousiast om iets te kunnen betekenen voor de ouderen. En doen tegelijkertijd werkervaring op. (Foto: De Baanbreker)
De leerlingen van De Baanbreker zijn enthousiast om iets te kunnen betekenen voor de ouderen. En doen tegelijkertijd werkervaring op. (Foto: De Baanbreker)

Baanbreker en woonzorgcentrum Ewoud werken vaker samen

  Ingezonden

IJsselstein - In dit schooljaar hebben De Baanbreker, school voor praktijkonderwijs, en het nabij gelegen woonzorgcentrum Ewoud hun samenwerking uitgebreid. Leerlingen verzorgen bijvoorbeeld maaltijden voor de bewoners en fleuren de gang op met hun eigen kunstwerken.

Het Vlinderpad dat in juni wordt geopend in IJsselstein, is een van de andere projecten waarbij de Baanbreker en Ewoud samenwerken. Leerlingen hebben afgelopen maand het Vlinderpad, de route en het boekje, uitgetest. Zo is er een mooie samenwerking ontstaan. Ook maakt de heer Schut, docent Hout, een vlindervoedertafel als onderdeel van het Vlinderpad.

Ook hebben een aantal leerlingen kunstwerken gemaakt met als thema Vlinders. Deze waren afgelopen weken te zien op een expositie op de benedenverdieping van Ewoud.

Om de leerlingen van De Baanbreker meer maatschappelijk betrokken te maken, zijn er ook andere projecten bij Ewoud. Zo wordt er een keer in de vijf weken pannenkoeken gebakken voor een aantal bewoners van het woonzorgcentrum. Bovendien wordt er af en toe een maaltijd met salade en friet bereid voor een afdeling.

De leerlingen zijn enthousiast om iets te kunnen betekenen voor de ouderen in de omgeving van de school. Tegelijkertijd doen ze op deze manier werkervaring op.

Reageer als eerste
Meer berichten