Logo zenderstreeknieuws.nl


Banendag bij de school voor praktijkonderwijs De Baanbreker

  Ingezonden

IJsselstein - Het praktijkonderwijs leidt leerlingen op tot het verwerven en behouden van een baan en een zelfstandige plaats in de maatschappij. Het streven is het opleiden van (top)werknemers. Dit vraagt om een goede voorbereiding.

In leerjaar 3 kiezen de leerlingen de richting waarin ze in leerjaar 4 en 5 een branchegerichte opleiding gaan volgen en stage gaan lopen. Daarom was er bij de school voor praktijkonderwijs De Baanbreker in IJsselstein op 12 april een banendag waarop de leerlingen zich goed konden laten informeren om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

De leerlingen konden kiezen uit de branchegerichte opleidingen Horeca, Groen, Techniek, Facilitaire Dienstverlening en Detailhandel.
Onder leiding van de vakdocent kregen zij een beeld van wat zij in leerjaar 4 en 5 leren. Daarnaast waren er oud-leerlingen die hun ervaringen kwamen vertellen en de vragen van de leerlingen konden beantwoorden. Ten slotte konden de leerlingen zich aan het einde van de dag inschrijven voor een excursie naar het soort bedrijf van hun interesse.

Voor de leerlingen was ook de informatie van de oud-leerlingen waardevol. Zij hebben immers ervaren hoe zij via De Baanbreker een baan hebben gevonden, een vervolgopleiding kunnen gaan volgen of een goede plek in de maatschappij hebben kunnen vinden. De combinatie vakdocent en oud-leerling maakte deze dag voor de school en de leerlingen zeer waardevol.

De Baanbreker is trots op haar (oud)leerlingen en wil ze zo goed mogelijk voorbereiden op een goede toekomst in de maatschappij. Deze banendag heeft daar zeker aan bijgedragen.

Reageer als eerste
Meer berichten