Logo zenderstreeknieuws.nl


Leerlingen van het Cals Technasium overhandigen hun zelf ontworpen insectenhotel aan medewerkers van Isselwaerde. (Foto: Isselwaerde/Cals)
Leerlingen van het Cals Technasium overhandigen hun zelf ontworpen insectenhotel aan medewerkers van Isselwaerde. (Foto: Isselwaerde/Cals)

Insectenhotel van Cals-leerlingen voor Isselwaerde

  Ingezonden

IJsselstein - Een klas van het Technasium van het Cals College in IJsselstein kreeg enige maanden geleden opdracht een insectenhotel te ontwerpen voor woonzorgcentrum Isselwaerde. Het insectenhotel krijgt een plaatsje in de educatieve tuin die in het voorjaar van 2018 wordt geopend.

De ideeën en ontwerpen van de verschillende groepjes leerlingen werden gepresenteerd in Isselwaerde. Het ontwerp van Josefien Poos, Maureen van der Mark en Nick Gielen werd door een commissie van Isselwaerde tot winnaar uitgeroepen. Onder bezielende begeleiding van leraar Bart de Jong, werd het ontwerp vervolgens door de leerlingen gerealiseerd en vorige week aan Isselwaerde overhandigd.

Waarom de leerlingen de opdracht zo leuk vonden? Josefien: "Mijn ouders beheren de moestuin van Isselwaerde en ik vind het leuk om de insecten in zo'n hotel te zien. Ik kom zeker nog terug om te kijken of ze het naar hun zin hebben."

Maureen vindt het leuk om met haar handen bezig te zijn: "Helemaal als ik andere mensen daar een plezier mee doe."

Voor Nick ging het vooral om de insecten: "Ik houd van dieren en nu kan ik op deze manier leuk iets voor insecten doen."

Reageer als eerste
Meer berichten