Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Ingezonden foto

Bewoners Barronnije maken kennis tijdens buurtbarbecue

  Ingezonden

IJsselstein - Afgelopen zaterdag 10 juni is er een buurtbarbecue georganiseerd in de wijk Barronije (achter het Calscollege te IJsselstein). De organisatie vond het van groot belang kennis te maken met de nieuwe bewoners in de wijk.

Eind 2016 zijn er in de wijk 6 nieuwe woningen opgeleverd aan de Ellen Keystraat. Ook wilde de organisatie deze kans grijpen om in een informele sfeer weer eens wat uitgebreider met elkaar te kunnen praten over zaken die spelen, zoals de veiligheid in de wijk, de speelvoorzieningen e.d. Tijdens de winterperiode spreek je elkaar als bewoners minder en nu het weer zomer is en de avonden langer, was de tijd rijp om onder het genot van een hapje en drankje elkaar te zien/spreken.

Voor de kinderen waren 2 speelkussens gehuurd, zodat zowel de jonge kinderen als de wat ouderen zich op hun eigen springkussen konden vermaken. Dit is door enkele bewoners van de wijk gesponsord. Van Stichting Pulse waren zowel speelattributen als tafels en banken geleend en is er subsidie verleend. Restaurant Robuust heeft als sponsor voor de kinderen ijsjes uitgedeeld, enkele wijkgenoten hebben water en elektriciteit ter beschikking gesteld en er was zelfs een dame uit de wijk, die alle pastasalades en huzarensalades zelf gemaakt heeft.

Kortom, aan de medewerking en het enthousiasme heeft het niet gelegen. Ook het weer werkte mee, waardoor we als bewoners kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

Reageer als eerste
Meer berichten