Logo zenderstreeknieuws.nl


Ontwikkeling grootste zonnepanelenpark in Midden Nederland gestart

  Ingezonden

Deze week is de SDE subsidie toegekend aan Solarpark Galecop b.v. voor de ontwikkeling en exploitatie van Solarpark Galecop: een zonnepanelen park van 5 hectare gelegen in de Galecopperzoom in de gemeente Nieuwegein

Het park heeft een jaarlijkse opbrengst van bijna 1.9 MWh. Solarpark Galecop gaat stroom produceren voor ruim 550 woningen.

Directeur Arthur Simons van Solarpark Galecop b.v. verwacht dat eind van 2017 het park operationeel wordt. Partner NewSolar uit Woudenberg zal de ruim 8000 panelen leveren en instaleren.

Als onderdeel van het project wordt ook een postcoderoos project geïnitieerd. Ruim 1000 panelen zijn beschikbaar voor particulieren en bedrijven. Energiecoöperatie E-lekstroom zal het postcoderoosproject gaan verzorgen. Deelnemers aan het postcodeproject kunnen investeren in de zonnepanelen. Daarmee besparen ze op de energiebelasting en kunnen een verwacht rendement van 4 a 5 % maken op hun investering.

Geïnteresseerden in deelname in het postcode project kunnen zich aanmelden bij Energie coöperatie E-lekstroom, Peter Beumer, email info@e-lekstroom.nl

Reageer als eerste
Meer berichten