Logo zenderstreeknieuws.nl


Hockey-dames in tenue voor orgaandonatie

  Ingezonden

In het kader van de Donorweek 2017 presenteert Dames 4 van Hockeyclub IJsseloever HCIJ hun nieuwe uit tenue. Hierop wordt net als in voorgaande jaren aandacht wordt gevraagd voor orgaandonatie en donorregistratie. Deze keer met de slogan: "Supporters van het leven zijn donor!" Passend bij sport en de supporters langs de lijn.

Deze meiden vinden het top om met dit doel op de nieuwe shirts in uitwedstrijden te vragen om aandacht voor dit onderwerp. De vader van een van de speelsters, Aris Jan van Ek weet wat het voordeel kan zijn van een niertransplantatie. Hij kan weer fulltime werken en zelf ook weer volop sporten. Omdat hij weet wat het is probeert hij mensen op allerlei manieren aan het praten te krijgen over orgaandonatie. Het is niet alleen belangrijk dat je orgaandonor wordt, maar ook dat je er met je familie over praat, zodat ze weten hoe je er over denkt. Nog steeds staan te veel mensen op de wachtlijst voor een donororgaan of donorweefsel. En nog steeds overlijden mensen omdat er niet op tijd een geschikte donor voor hen is. Daarom is het belangrijk dat meer mensen zich als donor registreren.Kijk daarom op www.orgaandonorworden.nl

Het shirt werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Utrechtse Waarden e.o. bouwbedrijf Eikbouw, Fototeam KenM , De Labelfabriek en Makelarij Van Egmond.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox