Het 'losgeslagen' bordje in de berm  op de kruising van de Zijdewetering-Noord en de Groene Dijk.
Het 'losgeslagen' bordje in de berm op de kruising van de Zijdewetering-Noord en de Groene Dijk.

Hoe het verdwenen bordje van de Koningslinde terug kwam

  Ingezonden

IJsselstein - Twee wandelende buurvrouwen stuitten in een berm langs de Groene Dijk toevallig op herdenkingsbordje van de Koningslinde aan het Kronenburgplantsoen. Zij zorgden er zelf voor dat het op zijn plek terugkeerde. Maar dat ging niet zomaar...

Wekelijks wandelen wij, twee plaatselijke buurvrouwen, door IJsselstein en omgeving.Tot onze verbazing ontdekten we woensdag op de kruising van de Zijdewetering-Noord en de Groene Dijk in de berm een nieuw bord onder een lantaarnpaal, nog in zijn betonnen voet maar los van de grond.
Bij nadere beschouwing bleek het een herinneringsbord te zijn ter ere van de kroning van Koningin Beatrix in 1980. Wij vroegen ons af: Hoorde dit bord niet thuis bij de Koningslinde aan het Kronenburgplantsoen?

We besloten ter plekke de gemeente te bellen. De telefoniste van het servicenummer 14030 verbond ons door met de gemeente Utrecht, maar via deze omweg kwamen we echter toch terecht bij het klantencontactcentrum van IJsselstein. Helaas wist de receptioniste daar geen raad met onze vondst. Volgens haar gaat de RMN over de verkeersborden. Maar in dit geval betreft het geen verkeersbord.
Toch bleef ze ons naar de RMN doorverwijzen. Zou de gemeentelijke stadswacht in dit geval niet de aangewezen dienst geweest zijn?

We vervolgden onze wandeling en bedachten onderweg dat we nog wel even over het Kronenburgplantsoen konden lopen om te kijken of het genoemde bord daar ontbrak. En ja hoor, bij de Koningslinde tegenover Isselwaarde zat een rond gat in de grond, waar de betonnen voet van het herinneringsbord precies in zou kunnen passen.

Onze conclusie was dat we deze zaak maar in eigen hand moesten nemen en we zijn naar huis gegaan om de auto en een sterke man op te halen. Vervolgens zijn we naar het einde van de Groene Dijk gereden en hebben het kleinood ingeladen. Daarvandaan zijn we naar het Kronenburgplantsoen gereden en hebben het bord opgepoetst en in de juiste stand teruggeplaatst op zijn oude plek.

Misschien wil Vrouw Berthe, die er immers vlakbij staat, nog eens extra goed opletten dat er niet weer vandalen langskomen die dit gedenkteken ontvreemden!

Meer berichten

Shopbox