Foto: Stichting Pulse

FC Utrecht Leert: op de Fatimaschool

  Ingezonden

Op maandag 5 maart lanceert FC Utrecht het digitale lespakket ‘FC Utrecht leert’. Ter gelegenheid van de lancering van dat lespakket bezoeken spelers en medewerkers van de club die dag elf basisscholen in de provincie Utrecht. Waaronder de O.L.V. van Fatimaschool in IJsselstein.

Direct na de vakantie is het een spannende dag op de op de Fatimaschool. Er komen namelijk twee spelers van FC Utrecht een lespakket over financiële educatie aanbieden samen met a.s.r. Verzekeringen. Terwijl de leerlingen van groep 5 nog aan het buitenspelen zijn, komen Yassin Ayoub en Rico Strieder het schoolplein opgelopen.

De ochtend begint met een quiz en rekensommetjes over geldzaken. Op een speelse manier wordt de lesstof overgebracht door een medewerker van a.s.r. Daarna is er een kinderpersconferentie voor de groepen 5 t/m 8. Drie kinderen per klas krijgen de gelegenheid om hun vraag te stellen aan de spelers. Na de persconferentie delen de spelers handtekeningen uit aan de kinderen.

Het lespakket over financiële educatie is amen met maatschappelijke partner a.s.r. Verzekeringen ontwikkeld. In de digitale lespakketten fungeren de spelers en trainers van FC Utrecht als rolmodel. De lessen zijn vanaf heden gratis te downloaden op www.fcutrechtleert.nl.

Meer berichten