Een nieuw begin voor basisschool De Touwladder

  Ingezonden

Basisschool de Touwladder start als nieuwe school in het huidige schoolgebouw.

Het prachtige authentieke schoolgebouw aan de Touwlaan en de J.W. Frisolaan is een fantastische locatie.

Nadat het besluit viel dat De Touwladder niet mocht deelnemen aan de nieuwbouw locatie Touwlaan is het team direct samen met een werkgroep met betrokken ouders om de tafel gegaan. Uiteraard waren er al mooie onderwijsplannen voor de school ontwikkelt voor na de verhuizing naar het nieuwbouwpand.

Het team en de ouders zijn zo enthousiast over de nieuwe plannen dat al snel het besluit volgt om deze plannen nog steeds te realiseren, maar in het huidige pand. Wij willen een nieuw begin!

Dit betekent dat de school op maandag 27 augustus 2018 de deuren opent van een nieuwe school. De school gaat verder onder een nieuwe naam en start met een naschools aanbod, After school, voor alle kinderen van de school. Samen met NeoDoen, Dansja, Juf & Mees, Bieb IJsselstein, Mad Science en Sana-Yoga is een fantastisch aanbod neergezet voor de kinderen van de school. Wij willen kinderen meer bieden dan alleen de reguliere vakken. Wij vinden rekenen, taal, spelling en lezen ontzettend belangrijk en daar ligt ook zeker onze focus. Het is heel belangrijk dat kinderen zich blijven ontwikkelen, binnen hun mogelijkheden, en willen leren.

Daarnaast krijgt groep 1 t/m 8 Engelse les van een Engelse vakleerkracht en krijgen zij een keer per twee weken les van een beeldend kunstenares.

Met de nieuwe school gaan wij voor een compleet aanbod. Daar sluit het After School programma fantastisch bij aan.

Op maandag 27 augustus opent de school haar deuren en zal zij ook de nieuwe schoolnaam bekend maken. Bent u ook zo benieuwd?

U bent van harte welkom! Graag tot dan!

Meer berichten