Foto:

Open huis openbare basisscholen

  Ingezonden

Op 20 maart zetten alle openbare basisscholen in IJsselstein en Nieuwegein hun deuren wagenwijd open. Midden in de week van het openbaar onderwijs willen de scholen graag aan iedereen laten zien wat de kracht van hun onderwijs is.

Daarom hebben ze allemaal, extra activiteiten georganiseerd op deze dag. Rondleidingen door leerlingen bijvoorbeeld, een kijkje in de klas en natuurlijk de kans om alle mogelijke vragen te stellen over het onderwijs en de school.

'Openbaar onderwijs heeft karakter!' is dit jaar het thema van de week van het openbaar onderwijs. Verspreid door IJsselstein staan vier openbare basisscholen en in Nieuwegein zeven. Dit zijn stuk voor stuk scholen met een heel eigen karakter. Er zijn grote en kleinere scholen, daltonscholen, een jenaplanschool en een TOM-school. Zo is er voor elk wat wils.

Overigens zijn er ook veel overeenkomsten tussen de scholen. Ze werken bijvoorbeeld allemaal met Leren Zichtbaar Maken, geïnspireerd op het gedachtengoed van John Hattie. Daarmee worden de leerlingen bewust gemaakt van de manier waarop ze leren. Als het dan even niet lukt om iets onder de knie te krijgen, blijven ze gemotiveerd, wetend dat ze met de juiste werkhouding (de z.g. 'growth mindset') uiteindelijk de leerstof gaan beheersen.

Vaardigheden zoals deze zijn van groot belang voor onze opgroeiende kinderen. Met de snelheid waarmee onze maatschappij verandert, is het moeilijk om te voorspellen hoe de arbeidsmarkt er uit zal zien als de basisschoolkinderen van nu daar hun opwachting maken. 21e eeuwse vaardigheden zijn essentieel en daar hoort ook een goede beheersing van de Engelse taal bij. Op alle openbare basisscholen van Stichting Robijn wordt daarom vanaf volgend schooljaar Engels gegeven vanaf groep 1. Speelse lessen over kleuren, voorwerpen en dergelijke worden steeds verder uitgebreid, zodat ze al een goed mondje Engels spreken als ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

Iedereen is welkom! Dat is de slogan van het openbaar onderwijs en die geldt zeker ook tijdens het open huis. Loop gerust binnen - ook als u gewoon nieuwsgierig bent - stel uw vragen en neem een kijkje. De scholen ontvangen u graag!

 In IJsselstein doen mee 't Kasteel aan de J.W. Frisolaan 2, TOM-school De Torenuil aan de St. Petersburglaan 29, Dalton-school De Tandem aan de Planetenbaan 40 en De Trekvogel aan de Heemradenlaan 26.

Voor info over scholen en programma's: www.stichtingrobijn.nl

Meer berichten