Foto: Arno Smit

Fietsen staan blinden en slechtzienden in de weg

  Ingezonden

Ingezonden schrijven

Ik woon vlakbij de bushaltes Overwaard ter hoogte van garage Jongerius. Bij de bushaltes zijn voor blinden en slechtzienden voelstroken aangebracht ter oriëntatie. Zelf heb ik blinde en slechtziende broers die erg afhankelijk zijn van deze voelstroken als zij zonder begeleiding over straat gaan.
Bij de genoemde bushaltes zijn pas geleden nieuwe fietsenrekken geplaatst voor mensen die hun fiets parkeren om vervolgens met de bus verder te reizen. De rekken zijn zo geplaatst dat je de fiets aan de binnenkant van de rekken moet stallen. Er zijn echter veel mensen die de fietsen aan de buitenkant van de rekken stallen. Als blinden of slechtzienden over de voelstrook lopen knallen zij tegen de fout gestalde fietsen aan.
Ik heb het idee dat veel mensen niet weten waarvoor deze voelstroken bedoeld zijn.
Het is niet alleen een probleem bij deze bushaltes. Overal waar je komt, in winkelstraten op stations en ander openbare ruimtes, zie je borden of andere obstakels op de voelstroken staan. Het zou mooi zijn als hier eens aandacht aan besteed gaat worden.
Ik heb reeds de politie en handhaving een mail over deze kwestie gestuurd, de politie en handhaving reageerden niet op mijn mail. Misschien vinden zij het niet belangrijk stappen te ondernemen om een einde te maken aan verkeerd gestalde fietsen.

Met vriendelijke groet

Arno Smit, IJsselstein

Meer berichten