Wethouder Kees Geldof knipt het lint door ter ere van de opening van het Kindcentrum op 20 maart.
Wethouder Kees Geldof knipt het lint door ter ere van de opening van het Kindcentrum op 20 maart. (Foto: Nadia Abouzia)

Kindcentrum WIJ feestelijk geopend

  Ingezonden

IJsselstein - Achter de schermen werkten de samenwerkende organisaties hard aan de realisatie van Kindcentrum WIJ. Ook de gemeente IJsselstein was nauw betrokken. En nu was het zover: woensdag 20 maart opende Kindcentrum WIJ haar deuren met een feestelijk programma aan de Europalaan 1 waar zowel leerlingen, leraren en muzikale ouders hun steentje aan bijdroegen.

Alle officiële genodigden, betrokken partijen en geïnteresseerden waren van 15.00 – 17.00 uur van harte welkom. Na een creatief ontvangst van de gasten met een WIJ-lied, WIJ-film en WIJ-dans vonden er een aantal toespraken plaats. Zo hield wethouder Kees Geldof een speech en opende symbolisch de school samen met één leerling. Daarnaast had René van Harten, voorzitter College van Bestuur Trinamiek, het woord om stil te staan bij de realisatie van het kindcentrum en vooruit te blikken op de toekomst. Melchior Hendriks, directeur Kindcentrum WIJ sloot af en kondigde de rondleidingen aan die aangeboden werden door de leerlingenraad samen met de leraren.

Basisschool WIJ, BSO IJsselstein en Pulse werken al langere tijd intensief samen om het beste aan kinderen te kunnen bieden. Kindcentrum WIJ biedt drie vormen van samenwerkend onderwijs aan. Allemaal onder één dak én op maat:

Peuter-en kinderopvang BSO IJsselstein (2 t/m 12 jaar)
VVE Stichting Pulse (2 ½ tot 4 jaar)
Basisschool WIJ (4 t/m 12 jaar)

Kindcentrum WIJ biedt een gevarieerd aanbod aan van passend, uitdagend en boeiend onderwijs. Ook ná schooltijd. Kinderen volgen hun eigen leerroute. Het Kindcentrum is een gezellige plek waar kinderen zich onder professionele begeleiding kunnen ontwikkelen. Waar ieder kind zich welkom voelt. En waar ieder kind ieder jaar kan doorstromen in dezelfde, vertrouwde en prettige omgeving. Met dezelfde vriendjes en vriendinnetjes. En waar wordt gewerkt vanuit universele waarden en normen.

Meer berichten