De Trekvogel heette iedereen al op het plein van harte welkom.
De Trekvogel heette iedereen al op het plein van harte welkom. (Foto: eigen foto)

Succesvol open huis openbare scholen

  Ingezonden

Na de flashmobs in het centrum van IJsselstein en Nieuwegein, kon het nauwelijks nog iemand ontgaan zijn: midden in de week van het openbaar onderwijs, hielden de openbare basisscholen in Nieuwegein en IJsselstein een open huis. Iedereen die belangstelling had voor de scholen kon op 20 maart binnenlopen om een kijkje te nemen.

En daar werd gebruik van gemaakt. Buurtbewoners, ouders met peuters, opa’s en oma’s, allerlei geïnteresseerden vereerden de scholen met een bezoekje. Daar stonden kinderen, ouders en de directeur klaar om hen rond te leiden en informatie te geven.

Een aantal scholen had zelfs extra activiteiten voor de bezoekers georganiseerd. Zo was er in Nieuwegein een zintuigenmuseum in groep 8 van De Zuiderkroon, een levensgroot dartboard (met balletjes) op het plein van De Krullevaar, een boekenmarkt op De Schakel en had in IJsselstein De Trekvogel zelfs een groep peuters uitgenodigd om de hele dag te komen spelen en leren.

Terugkijkend zijn de schooldirecteuren en het bestuur tevreden over het open huis. ‘Op basis van deze ervaring, hebben we besloten om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De week van het openbaar onderwijs is bij uitstek een geschikt moment om heel Nieuwegein en IJsselstein te laten kennismaken met het mooie onderwijs dat op onze scholen gegeven wordt,’ aldus bestuurder Fred Teunissen.

Ook als het geen open huis is, zijn belangstellenden natuurlijk altijd welkom op de openbare basisscholen. Een afspraak is zo gemaakt.

Meer berichten