Foto:

Boodschappen doen met de Shop & Neer Bus

  Ingezonden

Lopik - Voor mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn heeft PLUS van Velzen in samenwerking met ''Cabauw Samen Sterk'' een nieuwe dienst in het leven geroepen: de Shop & Neer Bus.

Het is voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn vaak lastig om zelfstandig hun boodschappen te doen. Hoewel je bij PLUS je boodschappen kan bestellen en laten bezorgen, is het natuurlijk veel leuker en prettiger om zelf je boodschappen te doen! De Shop & Neer Bus maakt dit mogelijk.

Vrijwilligers van Cabauw Samen Sterk rijden met de bus door Cabauw en stoppen in Lopik dorp waar men een rondje op de markt kan lopen en de boodschappen in de supermarkt kan doen. Onder het genot van een kopje koffie wordt dit al snel een uitje voor iemand die weinig naar buiten kan. Naderhand wordt iedereen weer veilig thuis gebracht. In de bus is plek voor twee rolstoelen en vier inzittenden.

Dit initiatief wilt PLUS Van Velzen graag uitbreiden naar de andere omliggende dorpen. Daarom een oproep aan groepjes vrijwilligers in de andere dorpskernen om zich aan te melden en deze speciale ophaalservice in het eigen dorp te organiseren en coördineren.

Meer berichten