Foto:

De Opstap officieel een gezonde school!

  Ingezonden

Het is vrijdag 7 juni, half 9. Voor de schooldeuren van basisschool De Opstap staat Remco al klaar in zijn basketbalkleding. Zijn school is sinds kort een Gezonde School en vandaag zal het vignet officieel gepresenteerd worden! Met het vignet Gezonde School laat De Opstap zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria, die zijn opgesteld door deskundigen.

De school is enorm trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan de gezondheid loont. Het draagt bij aan betere schoolprestatie, minder schooluitval en een gezonde leefstijl. Zo zorgt basisschool De Opstap voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en heeft de school veel aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat sport en beweging. Het sport- en bewegingsonderwijs wordt verzorgd door een vakdocent, er zijn extra sport- en beweegactiviteiten, aandacht voor bewegend leren en een intensieve samenwerking met de omliggende sportverenigingen.

Basisschool De Opstap is er trots op om een Gezonde School te zijn. Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!

Gezonde school is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over de Gezonde School? Kijk dan op www.degezondeschool.nl

Meer berichten