Mevrouw Van Breukelen geniet van het mooie weer, de fleurige binnenstad  én koffie met gebak. (Foto: vrijwilligster Nel van Rooijen) .
Mevrouw Van Breukelen geniet van het mooie weer, de fleurige binnenstad én koffie met gebak. (Foto: vrijwilligster Nel van Rooijen) . (Foto: Nel van Rooijen, vrijwilligster Zonnebloem)

Samen met de Zonnebloem genieten van het 'stadje'

  Ingezonden

Gasten van de Zonnebloem IJsselstein die zelf niet zo goed meer uit de voeten kunnen en daardoor minder uit huis kunnen, kunnen om een bezoekvrijwilliger vragen. En dat is leuk voor allebei!

IJsselstein - Een bezoekvrijwilliger betekent niet alleen dat een vrijwilliger op de koffie komt. De gast en vrijwilliger maken samen afspraken over hoe vaak ze elkaar zien en welke activiteiten dan op het programma staan. Dat kan zijn samen een museum zoals Museum IJsselstein bezoeken, een uitje naar winkels of parken, of nog iets anders.
Gasten met een bezoekvrijwilliger kunnen ook meedoen met de kleinschalige Samen Op Pad (SOP) uitjes naar bijvoorbeeld een theetuin of kersenboomgaard.
Het bestuurslid bezoekwerk van de Zonnebloem spreekt met gasten en vrijwilligers en kijkt wie er gezamenlijke interesses hebben en bij elkaar passen.
Zo is vrijwilligster Nel van Rooijen op pad geweest met haar gast mevrouw Van Breukelen, en dat was voor beiden een leuk uitje. Nel: ''Eindelijk mooie weer! En lekker naar haar oude straat geweest, waar ze als kind woonde, de IJsselstraat. En daarna hebben we genoten van koffie en wat lekkers in het stadje. Heerlijk om haar zo te zien genieten. Dat maakt je vrijwilligerswerk erg dankbaar om te doen. Al is het rijden met een rolstoel in ons stadje geen makkie!''

Meer weten over de Zonnebloem IJsselstein? Kijk op de Facebook-pagina ZonnebloemIJsselstein.

Meer berichten