Dementievriendelijk Lopik dankt u voor uw stem!

  Ingezonden

Lopik - Dementievriendelijk Lopik heeft door de actie Rabo ClubSupport 549,61 euro gekregen! Een fantastisch resultaat! Hartelijk dank voor uw stem! Daarnaast heeft de Rabobank aan Dementievriendelijk Lopik de Rabo Community Award uitgereikt ter waarde van 1000 euro! Een prachtige waardering!

Dementievriendelijk Lopik wil dit bedrag gaan gebruiken om in 2020 een toneelvoorstelling te organiseren over dementie. Dementie is een zeer veel voorkomende ziekte. Het is doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. En door de vergrijzing zullen de aantallen de komende jaren blijven stijgen. Helaas is het is nog steeds een taboe-onderwerp. Mensen schamen zich voor de ziekte. Als we het taboe doorbreken en erover gaan praten, zal men het meer accepteren als een ziekte en zullen veel mensen minder eenzaam worden. Hoe de maatschappij omgaat met iemand met dementie bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van leven van iemand met dementie en zijn of haar mantelzorgers.

Lopik is een dementievriendelijke gemeente. Een gemeente waarin iedereen met dementie zich thuis moet kunnen voelen en deel blijven uitmaken van de samenleving. Een van de belangrijkste doelen van Dementievriendelijk Lopik is dementie bespreekbaar maken. De toneelvoorstelling in 2020 gaat daar zeker bij helpen.

Meer berichten