Bewoners Prins Willem Alexanderdijk bestrijden eikenprocessierups

  Ingezonden

IJsselstein - Op zaterdag 8 februari jl zijn de bewoners aan de Prins Willem Alexanderdijk aan de slag gegaan om middels een natuurlijke bestrijding de strijd aan te gaan met de eikenprocessierups.

Een van de bewoners had middels de Buurtapp. een oproep gedaan om voor ieder huis een mezenkastje op te hangen. Dit was een groot succes. Iedere bewoner kocht 1 of meerdere kastjes en afgelopen zaterdag zijn een paar bewoners aan de slag gegaan en er zijn 20 kastjes opgehangen. Nu maar hopen dat de koolmezen of pimpelmezen ze weten te vinden en dat zij dan in het voorjaar de strijd met de eikenprocessierups aangaan.

''Dit is nu een buurtinitiatief, maar eigenlijk zou de gemeente dit moeten activeren en de mensen enthousiast moeten maken om op alle eikenbomen de kastjes op te hangen door heel IJsselstein. Het zal zeker gaan helpen de komende jaren. Dus gemeente onderneem actie. Dit gaat zeker helpen en kost niet veel. In andere gemeenten in de provincie Utrecht vindt dit ook plaats'', aldus de bewoners.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden