Afbeelding

Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek

Nieuws 367 keer gelezen

MONTFOORT • De gemeenteraad van Montfoort is maandagavond akkoord gegaan met de realisatie van veertig flexwoningen bij uitbreidingslocatie de Bleek, mits de provincie Utrecht daarmee instemt. De verdeling wordt vooralsnog 50 procent jongeren en 50 procent Oekraïners en statushouders.

Alleen Frank van Rooijen (VVD) had maandagavond in de gemeenteraad een harde noot te kraken. Hij had in het Parool gelezen over een terrein met flexwoningen in Amsterdam waar vechtpartijen waren uitgebroken en sprake was van drugsoverlast. Bovendien meende Van Rooijen dat jongeren helemaal niet zitten te wachten op flexwoningen. Als het er dan toch van moet komen in Montfoort staat de VVD een andere verdeling voor: 70 - 30. De meerderheid van de tijdelijke bewoners gaat dan bestaan uit jongeren. 

Van Rooijen werd tijdens zijn betoog al onderbroken door Casper Schrijver (D66) die vond dat je de situatie in Amsterdam niet zomaar op de rest van Nederland kunt projecteren. Wethouder Rob Jonkers (Ruimtelijke Ordening) vond het evenmin een gelukkige vergelijking. “In Amsterdam gaat het om een veel grotere groep mensen, ik ken dat voorbeeld. 70-30 is wat het college betreft prematuur.”

Binnen een jaar

Volgens Jonkers kan binnen een jaar begonnen worden met de realisatie van de flexwoningen bij uitbreidingslocatie de Bleek. Luc Hoogstraten (Lokaal Montfoort) voerde aan dat de provincie de flexwoningen maar voor vijftien jaar wil.

Na een ingelaste schorsing voor beraad dienden Progressief Akkoord, Lokaal Montfoort en Inwonersbelangen Montfoort Linschoten een gewijzigd amendement in. Daarin stond dat de veertig flexwoningen pas gerealiseerd worden als schriftelijke toestemming is verkregen van de provincie Utrecht. Dit amendement werd unaniem aangenomen. 

Het andere amendement, dat de VVD indiende, kreeg alleen steun van die partij. Dit ging over de samenstelling van de bewoners in de aanstaande flexwoningen. Alle partijen behalve de VVD willen die discussie pas later voeren zodat voorlopig uitgegaan wordt van 50-50.

Net als het amendement PAK, LK en IML kreeg het voorstel voor de flexwoningen de steun van dertien van de vijftien Montfoortse raadsleden. 

Jurgen van Dijk

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56
• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 1 mei, 11:56
• In de Basiliek aan de Nicolaasstraat.
Gedichten van leerlingen bij Dodenherdenking in IJsselstein Nieuws 1 mei, 11:00
• Willem kan precies vertellen waarom dit werk geweldig is.
Wie helpt Willem (78) in de dierenweide bij Ewoud? Nieuws 1 mei, 08:00
• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50
• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 30 apr, 12:30