Afbeelding
Foto: Tony Buijse

Rock ‘n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco’s Battle of The Bands

Nieuws 360 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De Nieuwegeinse rock ‘n rollband The Wink is vrijdagavond in een uitverkocht Fulcotheater de onbetwiste winnaar geworden van Fulco’s Battle of The Bands. Zij waren de favoriet van zowel vakjury als publiek. Met evenveel punten was er zelfs een tweede publiekswinnaar: de coverband By Coincidence uit Zeist. 

Uit de audities, gehouden in april, werden door de jury vijf finalisten gekozen die mochten laten zien wat ze aan muzikaliteit en performance in huis hebben. De IJsselsteinse singer songwriter Melanie Ryan deed de presentatie en hield korte interviews, terwijl achter haar het podium gereed werd gemaakt voor het volgende optreden.

Ingetogen Americana

De avond begon met de band Miles 3-O+. Met hun enigszins ingetogen optreden met jazz, blues en Americana werd het publiek langzaam opgewarmd. Daarna was het de beurt aan Funk This, een coverband die discocovers speelt. Met hun uitbundige muziekoptreden kwam de sfeer er goed in. De band speelde aan een stuk door een medley van dansbare disco met een funky bite. Met americana, blues en country sloot Dutchicana het eerste deel voor de pauze af.

Na de pauze traden er nog twee bands op. Eerst was het de beurt aan By Coincendence. Zij speelden pop- en rock covers en maakten er een groot feest van. Het dak ging er af bij het optreden van The Wink, de uiteindelijke winnaar. Zij sloten het programma af met stevige rock ‘n roll.

Stemmen

Het publiek mocht bij het verlaten van de zaal een stem uitbrengen op een van de vijf bands. De publiekswinnaar kreeg een Vrienden-van-Fulco-Pas waarmee ze shows kunnen bezoeken en waar horeca tegoed op staat. Tot grote verrassing van de organisatie eindigden er twee bands met een gelijk aantal stemmen, By Coincedence en The Wink. De directie moest toen nog snel vier extra pasjes laten maken.

Wie zaten er in de jury?

De vakjury bestond uit Jordi Langelaan, Ellen Metaal, Leon Vliex en Anastasia van der Lugt. Jordi Langelaan is onder meer guitartech en backliner bij Kensington, The Analogues en Within Temptation. Ellen Metaal is de voorzitter van Harmonie Amicitia in IJsselstein. Leon Vliex is dirigent van Excelsior IJsselsteins Fanfareorkest. Anastasia van der Lugt is bestuurder van het Fulcotheater.

De jury bepaalde de winnaar op basis van een aantal criteria. Er werd beoordeeld op samenspel, zang, niveau van de muzikanten, uitstraling, solistische kwaliteiten, muzikaliteit, het overbrengen van de juiste emotie aan het publiek, tekstinterpretatie, contact met het publiek en originaliteit. The Wink kwam ook daar als winnaar uit de bus. 

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Minister Hugo de Jonge opent nieuwe fabriek van Daiwa House in Montfoort
Minister De Jonge opent productielijn flexwoningen in Montfoort Nieuws 16 mei, 19:11
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner in IJsselstein Nieuws 16 mei, 16:29
 • Waterraad 2023-2024
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Nieuws 16 mei, 13:39
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 16 mei, 12:46
Afbeelding
Lopikse raad gaat unaniem akkoord met financiële bijdrage voor lokale partijen Nieuws 16 mei, 12:11
Dominique Dolstra (links) samen met haar moeder Jos Dolstra (rechts)
Vier generaties dansvirus: Dolstra Dance Centre Nieuws 15 mei, 12:02
• Christa, Aline en Esther in het midden van de kruidentuin.
Historische Kruidentuin groen pareltje in IJsselstein Nieuws 15 mei, 08:00
Afbeelding
Fietser omgekomen bij ernstig ongeval op Broeksdijk in IJsselstein update 14 mei, 16:48