<p>De nieuwe vlag, die blijft wapperen tot 31 januari 2021, is onderdeel van de tentoonstelling in Museum IJsselstein. (Foto: MIJ)</p>

De nieuwe vlag, die blijft wapperen tot 31 januari 2021, is onderdeel van de tentoonstelling in Museum IJsselstein. (Foto: MIJ)

(Foto: )

Op de kerktoren wappert de vlag van verbinding

  Nieuwsflits

Het is veel mensen al opgevallen: op de toren van de Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen wappert een ‘andere’ vlag. Het is de World Flag van beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck.

IJSSELSTEIN – De vlag, waarin de kleuren van de IJsselsteinse en de Nederlandse vlag in elkaar vloeien, staat symbool voor solidariteit en openheid in een tijd van crisis. Van Sonsbeeck ontwierp de vlag speciaal voor de nieuwe tentoonstelling van Museum IJsselstein, ‘Empathie|Geen mens is een eiland’.
Voor het eerst is er op de Nicolaaskerk een andere vlag dan de Nederlandse of IJsselsteinse vlag gehesen. Het vlaggengilde, dat het vlaggenprotocol bewaakt, heeft voor het project van Van Sonsbeeck een uitzondering gemaakt, omdat haar werk verbinding en ruimdenkendheid stimuleert en omdat in de vlag de kleuren van de Nederlandse en IJsselsteinse vlag samenkomen; de verbinding van IJsselstein met Nederland. De kunstenaar maakte voor de tentoonstelling Empathie ook werk voor de Nicolaasbasiliek, het gouden vlak Square Ascension (2020) en de installatie Anti Drone Tent (2012). De vlag werd zaterdag – Nationale Monumentendag – gepresenteerd op het kerkplein tijdens een kleinschalig evenement, waarbij toptrompettist Eric Vloeimans – de ‘tovenaar op de trompet’ – klanken en kleuren liet versmelten in zijn grensverleggende muziek. De tentoonstelling Empathie is te zien bij MIJ, Walkade 2, en op satellietlocaties tot 31 januari 2021. Kijk voor informatie op:
www.museumijsselstein.nl.

Meer berichten