<p>Mondkapjes zijn verplicht in de IJsselsteinse bibliotheek. Ook is het mandjesbeleid opnieuw ingevoerd.&nbsp;</p>

Mondkapjes zijn verplicht in de IJsselsteinse bibliotheek. Ook is het mandjesbeleid opnieuw ingevoerd. 

(Foto: Bibliotheek lek & IJssel)

Mondkapjes verplicht en andere maatregelen in Bibliotheek IJsselstein

  Nieuwsflits

IJsselstein - Met ingang van zaterdag 3 oktober is het dragen van een mondkapje bij een bezoek aan de Bibliotheek IJsselstein verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Om onduidelijkheid te voorkomen, heeft de bibliotheek het dwingende advies van de Rijksoverheid vertaald naar een mondkapjesplicht.

IJsselstein - Met ingang van zaterdag 3 oktober is het dragen van een mondkapje bij een bezoek aan de Bibliotheek IJsselstein verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Om onduidelijkheid te voorkomen, heeft de bibliotheek het dwingende advies van de Rijksoverheid vertaald naar een mondkapjesplicht.

In navolging van de aangescherpte landelijke maatregelen treft ook de Bibliotheek IJsselstein meer extra maatregelen. Er wordt weer een mandjesbeleid ingevoerd. Daarnaast geldt sinds woensdag 30 september een registratieplicht voor mensen die in de bibliotheek komen werken, studeren, gebruik maken van de computers of een activiteit bezoeken. De werkplekken en de computerwerkplekken blijven voorlopig wel toegankelijk.

Door personele onderbezetting is de bibliotheek bovendien genoodzaakt om tijdelijk op vrijdagavond haar deuren te sluiten. Binnen de overige openingstijden blijven bezoekers van harte welkom.

Sinds woensdag 30 september wordt bezoekers van de bibliotheek gevraagd een mandje te gebruiken. Zijn de mandjes op? Dan is het de bedoeling om buiten te wachten totdat er weer een mandje beschikbaar is. Ook mensen die komen werken, studeren of gebruik willen maken van een computer, worden verzocht een mandje mee te nemen.

Van iedereen die de bibliotheek komt werken, studeren, een computer gebruiken of een activiteit bezoekt, wordt verlangd zich te registreren. Formulieren hiervoor zijn beschikbaar bij de ingang.

Bovendien worden leden en niet-leden opgeroepen om de verblijfsduur zo kort mogelijk te houden.

Vooralsnog gaan alle activiteiten door, ook hiervoor geldt vanaf woensdag 30 september een registratieplicht.

In verband met personele onderbezetting kan het voorkomen dat er dagdelen zijn dat de bibliotheek open is als zelfservicebibliotheek. Dit houdt in dat de informatiebalie gesloten is en dat er alleen een medewerker aanwezig is voor dringende vragen. Een lees- of boekadvies kan op dat moment niet worden gegeven. Boeken lenen kan via de uitleencomputers.

Vragen over reserveringen, het lidmaatschap, het afhalen van een bibliotheekpas en andere zaken kunnen telefonisch gesteld worden via tel. 085 – 4835432.

De aangepaste openingstijden van de bibliotheek gelden ook voor UIT in IJsselstein | Tourist Info. Ook daar kan het voorkomen dat de informatiebalie gesloten is wegens personele onderbezetting. Stel vragen zoveel mogelijk per e-mail info@uitinijsselstein.nl of kijk voor meer informatie en tips over IJsselstein op www.ijsselstein.nl.

Meer berichten