<p>Op 29 mei reed de laatste tram nog over de IJsselsteinse rails. Sindsdien is er heel veel werk verzet. Maar de nieuwe tram rijdt nog steeds niet.</p>

Op 29 mei reed de laatste tram nog over de IJsselsteinse rails. Sindsdien is er heel veel werk verzet. Maar de nieuwe tram rijdt nog steeds niet.

(Foto: Lysette Verwegen)

Gemeenten uiten zorgen over oplopende vertraging tramlijn

  Nieuwsflits

IJsselstein / Regio - De wethouders van de de gemeenten IJsselstein, Utrecht en Nieuwegein hebben bij de provincie Utrecht aan de bel getrokken over de oplopende vertraging van de tramlijn tussen de drie gemeenten, de zogeheten SUNIJ-lijn.

De wethouders, waaronder de IJsselsteinse wethouder Peter Bekker, hebben de zorgen vanuit hun inwoners, ondernemers en gemeenteraad met urgentie overgebracht aan gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht. De gedeputeerde heeft op zijn beurt zijn verontschuldiging aangeboden, uitleg gegeven over de situatie en toegezegd dat de provincie er alles aan doet om toch snel te kunnen rijden met passagiers.
Aan de wethouders is concreet toegezegd dat er eind oktober meer duidelijkheid is over wanneer de tram weer rijdt. Ook rijden er vanaf deze week meer en langere bussen ingezet op lijn 74, het alternatief dat de reizigers nu het meest gebruiken. Als er meer inzet van vervangende bussen nodig is, zal deze door de provincie snel worden ingezet.· Bovendien krijgen reizigers een compensatie. De vorm hiervan, tijdelijk gratis vervoer of bijvoorbeeld spaarpunten, moet nog nader worden uitgewerkt. Ook komt er extra extra communicatie richting reizigers en omwonenden over de vertraging en de alternatieven voor de tram.

Zowel provincie als gemeenten en vervoerder zeggen toe scherp een vinger aan de pols te houden. De provincie is daarbij aan zet.

Meer berichten