<p>De IJsselsteinse weekmarkt op het Podiumterrein in mei van dit jaar.&nbsp;</p>

De IJsselsteinse weekmarkt op het Podiumterrein in mei van dit jaar. 

(Foto: archief Zenderstreeknieuws)

IJsselsteinse weekmarkt voorlopig nog op het Podium-terrein

  Nieuwsflits

IJsselstein - De gemeente IJsselstein kan het verzoek van de marktondernemers niet inwilligen om met hun kramen terug te keren naar de binnenstad. Wel komen er voorzieningen als stormankers en verlichting om de markt daar ook bij slechter weer veilig te kunnen houden.

Het college van Burgemeester en Wethouders onderkent dat ondernemers het zwaar hebben in deze tijd en heeft aangegeven dat zij mee wil werken aan een plan van alle partijen als het plan voldoet aan de corona-maatregelen. Door de markt terug te verplaatsen naar de krappe binnenstad zal de drukte, die er al is, echter alleen maar verder toenemen als gevolg van het winkelend publiek dat de markt bezoekt. Dat betekent een toename van loopgedrag en wandelend publiek en wachtende mensen voor een marktkraam.

Het college heeft geconstateerd dat het door de ondernemers opgestelde plan in theorie weliswaar rekening houdt met de afstandseis, maar dat het zeer de vraag is of in de praktijk mensen in de krappe binnenstad de gelegenheid hebben om voldoende afstand te houden.
Daarnaast geldt momenteel de oproep dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven en drukte moeten vermijden.

''De markt nu terug laten keren naar de binnenstad heeft als gevolg een drukte die niet gewenst is in het belang van de volksgezondheid; ook wil de gemeente niet het signaal afgeven drukte te willen bevorderen. Daarbij is het aantal besmettingen de afgelopen periode zodanig gestegen dat we op dit moment op het niveau 'zeer ernstig' verkeren en dat we spreken van een tweede golf.''

Daarmee concludeert de gemeente dat het plan alleen haalbaar is op het moment dat iedereen zich houdt aan de afgekondigde maatregelen. Dat iedereen de 1,5 meter strikt in acht neemt, alleen naar buiten gaat als het strikt noodzakelijk is, boodschappen alleen doet en niet met meerdere personen. Een dergelijk beeld ziet het college in de binnenstad van IJsselstein op dit moment niet voor zich.

Meer berichten