<p>Pandemie of niet: voor knecht Kees-Gerard Reindertsen en slotheer Sjef van Rijpickerwaard tot Epping is carnaval in Apestad altijd een groot feest, net als voor alle Apeluiers. (Foto: KOIJ)</p>

Pandemie of niet: voor knecht Kees-Gerard Reindertsen en slotheer Sjef van Rijpickerwaard tot Epping is carnaval in Apestad altijd een groot feest, net als voor alle Apeluiers. (Foto: KOIJ)

(Foto: )

Zie daar: Slotheer Sjef en zijn knecht Kees-Gerard

  Nieuwsflits

IJSSELSTEIN - Terwijl Sint en zijn pieten de stad overnemen en de stadssleutel in hun bezit hebben, staan ook hun opvolgers al klaar. 

Voor carnaval in Apestad - van 13 tot en met 16 februari - geeft de burgemeester de sleutel op 12 februari door aan de nieuwe slotheer: Sjef van Rijpickerwaard tot Epping. De slotheer werd samen met zijn knecht Kees-Gerard Reindertsen zaterdag geïntroduceerd tijdens een besloten én volledig coronaproof bijeenkomst. De vele carnavalsvierders die er niet bij mochten zijn vanwege de coronabeperkingen volgden thuis, verkleed op de bank, via een livestream de onthulling van het best bewaarde carnavalsgeheim. De slotheer en zijn knecht staat een bijzonder seizoen te wachten. Zeker is dat de optocht niet doorgaat vanwege de pandemie, maar niemand weet wat er met carnaval in februari weer wél mogelijk is. “We hebben alle vertrouwen in de KOIJ en een ding is óók zeker: carnaval is feest. Hoe dan ook.”

Meer berichten