Auto-inbreker aangehouden dankzij waakzaam Zenderpark


<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: Pixabay)

Auto-inbreker aangehouden dankzij waakzaam Zenderpark

  Nieuwsflits

IJsselstein - Door waakzaamheid van de buurt heeft de politie een auto-inbreker kunnen aanhouden die op de Boomgaard in Zenderpark opmerkelijke belangstelling toonde voor auto’s. In dit geval betrof het - opnieuw- een BMW.

De aanhouding vond plaats in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 november.

Een oplettende buurtbewoner heeft de verdachte achtervolgd en ondertussen de politie gebeld door 112 te bellen.  De verdachte is door de politie aangehouden. Hij had verschillende soorten gereedschap bij zich had om auto’s te ontdoen van hun stuur, navigatie en andere onderdelen.

Naar aanleiding van eerdere met name auto-inbraken is in Zenderpark inmiddels een actieve WhatsApp-buurtpreventiegroep actief om onregelmatigheden te signaleren en door te geven aan de politie. In de nacht van woensdag 30 september op donderdag 1 oktober werd in Zenderpark bij meerdere auto’s van het merk BMW ingebroken. Daarbij werd gebruik gemaakt van het hacken van de keyless entry. Uit de auto’s zijn toen voornamelijk het stuur, de navigatie en de airco weggenomen. 

Oproep van de politie: ‘’Ziet u een verdachte situatie die u niet vertrouwt bel dan 112. Personen die tijdens de nachtelijke uren in auto’s kijken, al dan niet met een zaklamp, maken de situatie al verdacht waarvoor u 112 kunt bellen.’’

Meer berichten