'Het kan anders' voor goede doelen


<p>Soela van Woudenberg en Pien Gerritsen; de bedenkers &eacute;n uitvoerders van stichting Het kan anders. (Foto: Annemiek van Schaik)</p>

Soela van Woudenberg en Pien Gerritsen; de bedenkers én uitvoerders van stichting Het kan anders. (Foto: Annemiek van Schaik)

(Foto: )

'Het kan anders' voor goede doelen

  Nieuwsflits

Massaal bingo spelen en corona gaat niet goed samen, maar wel online, zoals Soela van Woudenberg en Pien Gerritsen in mei merkten. Als stichting ‘Het kan anders’ zijn ze al zes jaar actief met acties voor plaatselijke goede doelen.

IJSSELSTEIN - Soela van Woudenberg en Pien Gerritsen zijn al jaren bevriend. “Samen gingen we eens naar een luxe bingo. Moeten wij ook eens doen, voor een goed doel, dachten we. En zo is het ontstaan”, vertellen ze. “In eerste instantie voor een activiteit voor de ouderen in onze stad, die wel een leuk uitje verdienen.” Het leidde onder meer tot een geheel verzorgde gezellige middag voor ouderen in café De Punt, waar dankzij Janita Noorlander ook BN’er Mary Borsato te gast was. Mond-tot-mondreclame deed de rest: “Steeds meer mensen weten ons te vinden om een bingo te organiseren voor een goed doel en de middag voor ouderen komt inmiddels elk jaar terug.” Altijd een pláátselijk doel: “Mijn motto is: ‘Ik woon, leef en werk in IJsselstein’ Dan doe je wat voor je stad en zijn er altijd mensen en ondernemers die willen helpen”, vertelt Soela. Als eigenaar van een broodjeszaak in de Voorstraat - al 36 jaar - heeft ze haar contacten. En dat zoon Jan een bekende zanger is heeft voordelen: “Hij werkt regelmatig belangeloos mee”. Vriendin Pien, fulltime werkzaam als ambtenaar - ook een aantal jaren in IJsselstein - besteedt haar weinige vrije tijd ook graag aan hun stichting. “Wij weten al vanaf het begin van onze vriendschap- tijdens het uitgaan in de Voorstraat - hoe belangrijk gezelligheid en sociale contacten zijn.”

De stichting
Na de eerste drie jaren waarin de vriendinnen hun activiteiten organiseerden, kregen ze de tip - zes jaar geleden - om een stichting op te richten. “Dat biedt nog meer mogelijkheden voor sponsoring, zowel financieel als in natura.” Het werd de stichting Het kan anders. “Zo kunnen we van alles doen; inspelen op het moment en inspringen daar waar het nodig is. Als andere deuren gesloten blijven dan komen wij, omdat het ook anders kan.” Het tweetal is bescheiden over wat ze inmiddels hun levensproject noemen. “Ja het kost tijd en organisatie, maar we genieten van de warmte en wat we voor anderen kunnen bereiken. Zo komen we nog eens ergens”, lachen ze.

Online kerstbingo
Net als in mei en in de herfstvakantie staat er op 23 december weer een online bingo gepland. “Om de ondernemers te steunen, vooral de horeca, die het door corona zwaar hebben.” En weer met een speciale bingo voor de kinderen om 13,00 uur. “Dat was een succes in de herfstvakantie.” De volwassenen mogen om 19.30 uur inschakelen op de livestream. De bingoboekjes voor de kinderen kosten 7,50 euro en voor volwassenen 15,00 euro. Voor informatie en inschrijven mail naar: info@stichtinghetkananders.nl. Als extra service zijn de boekjes ook te koop bij Broodje Dimitris, Voorstraat 5. “Dan gaan wij weer genieten als mensen enthousiast op hun bank staan te springen.”

Meer berichten