Lopik gaat met controles parkeeroverlast te lijf

Lopik gaat met controles parkeeroverlast te lijf

  Nieuwsflits

De afgelopen tijd heeft de gemeente Lopik meerdere meldingen ontvangen van parkeeroverlast. Daarom houdt de gemeente in het eerste kwartaal van 2021 een parkeeractie.

Lopik - Het gaat daarbij om overtredingen zoals parkeren van - grote - werkbussen, parkeren in de bocht, buiten de vakken en - langdurig - parkeren van campers en caravans op parkeerplaatsen. Behalve overlast kan dit tot gevaarlijke situaties leiden, ook als hulpdiensten een calamiteit niet kunnen bereiken.
De gemeente wil met haar actie inwoners en bezoekers bewust maken van de regels die gelden voor parkeren. De parkeeractie richt zich met name op situaties waarbij de doorgang wordt belemmerd en/of de veiligheid in het gedrang is.

De actie begint met een waarschuwingsronde, waarbij er waarschuwingen worden uitgedeeld bij voertuigen die fout geparkeerd zijn. Na een periode van informeren en waarschuwen, wordt daadwerkelijk overgegaan tot het uitdelen van boetes.

Het is bijvoorbeeld verboden om grote voertuigen op de weg te parkeren, zoals vrachtwagens en touringcars. Het parkeren van een caravan, kampeerwagen, camper, magazijnwagen, aanhangwagen of vouwwagen op de openbare mag maar drie dagen achter elkaar. Eventueel kan bij de gemeente een ontheffing worden aangevraagd.

Meer berichten