Logo zenderstreeknieuws.nl


<p>De droom van Frances van de Laar kwam uit met &#39;Gastrovino By Frances&#39; in de Utrechtsestraat 23. (Foto: Paul van den Dungen)</p>

De droom van Frances van de Laar kwam uit met 'Gastrovino By Frances' in de Utrechtsestraat 23. (Foto: Paul van den Dungen)

(Foto: )

Corona of niet: By Frances is geopend

  Nieuwsflits

De gezellige wijnwinkel gaat naadloos over in de wijnbar en een intiem restaurantdeel waar de tafeltjes uitnodigend gedekt staan. By Frances – wijnwinkel/wijnbar/restaurant – is de nieuwste aanwinst in de binnenstad.

IJSSELSTEIN - Geen groot openingsfeest in deze coronatijd: “Ik ben eind november ‘zachtjes’ opengegaan; gewoon de deur van het slot gehaald en het bord voor de deur gezet”, vertelt trotse eigenares Frances van de Laar. Voor haar was het toch een beetje feest, want na een verbouwing van zeven weken ging haar lang gekoesterde droom in vervulling. “Als kind speelde ik al restaurantje en toen ik ouder werd mocht ik oefenen in de keuken van mijn moeder”, lacht ze bij de herinnering. De passie voor eten en drinken zit haar, als dochter van een meesterkok, in de genen. “Als junior koksmaatje stond ik bij mijn vader in de restaurantkeuken.”

Passie
Ze volgde de opleiding tot kok/kelner en - ‘Een logisch vervolg’ - de opleiding tot sommelier, terwijl ze als trainer werkte in verkoop/communicatie en management. “Opgegroeid met de werkuren van mijn vader koos ik niet voor de horeca. Maar mijn droom bleef, waardoor ik naast mijn werk toch een bedrijfje startte: Wines & Good food by Frances. En dat liep positief uit de hand.” Haar passie voor goed eten en drinken liet zich niet meer beteugelen: ‘By Frances’ aan de Utrechtsestraat 36 is het resultaat. De winkel met het uitgebreide wijnassortiment uit alle gangbare wijnlanden en een specialisatie in portwijnen. De bar met hoge tafels en stoelen om gezellig te borrelen, met of zonder hapjes uit eigen keuken en de lekkerste wijnen per glas, en het kleine restaurant. “Dat was het voordeel van dit pand: er zit een grote keuken bij.” En daar leeft Frances zich uit; ze maakt er de heerlijkste gerechten en hapjes. Het gaat By Frances om de totaalbeleving van mooie smaken en een gezellige sfeer. “Proeven, borrelen, een highwine met vrienden of familie, lunchen en dineren. Naast goed eten en drinken en gezelligheid, vind ik het leuk om mensen te verbinden en een mooie dag te bezorgen.”


Toekomst
De lockdown heeft geen invloed op het enthousiasme en de vele ideeën die Frances heeft. “De winkel is open en ik bezorg: van borrelplanken tot gerechten, maaltijden, cadeaupakketten en geef wijn- en spijsadviezen. Elke dag steek ik de lichtjes op de tafeltjes aan, voor de gezelligheid. Ik kan niet wachten tot ik écht gasten kan ontvangen, want de lockdown doet elke horecaondernemer pijn; je wilt je gasten ontmoeten en verwennen met gastvrijheid, ongedwongen sfeer, eten en drinken.” Frances houdt van de stad. “Ik heb leuke collega-ondernemers en IJsselstein heeft mooie lokale producten. Ook daarin zoek ik de verbinding.” By Frances is ook aangesloten bij Gastrovino, voor de gezamenlijke inkoop van wijnen en delicatessen uit de hele wereld. Volg By Frances op Facebook. De winkel is open dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden